Deset studenata deficitarnih struka dobilo stipendiju opštine Odžaci

     Opština Odžaci stipendiraće u školskoj 2015/2016. godini deset studenata deficitarnih struka sa svoje teritorije. Na osnovu ugovora koji su sa korisnicima stipendija potpisani danas, studentima će u periodu od 1. oktobra ove do 31. jula 2016. godine biti isplaćivano po 8.000 dinara mesečno, koliki je iznos stipendije.

Jovan Tričković iz Srpskog Miletića, student treće godine geodezije, jedan je od dobitnika stipendije opštine Odžaci za studente deficitarnih struka.

- Odžaci su jedna od retkih opština koja daje ovakvu vrstu podsticaja studentima i drago mi je što sam iz ove opštine. Mnogo mi znači ova stipendija, želim da ulažem u svoje obrazovanje i naravno kad završim sa studijama planiram da se vratim ovde pošto vidim da je potreban kadar geodezije – kaže Tričković.

Studenti deficitarni struka3

Opštinsku stipendiju dobila je i Milica Munižaba iz Odžaka, studentkinja elektrotehnike, zatim studenti mehatronike Nikola Miltenović iz Karavukova i Branislav Đelmić i Miloš Rađenović iz Odžaka, kao i Jelena Vranješ i Anja Spasić iz Odžaka koje studiraju farmaciju, student mašinstva Vladimir Terek iz Lalića i Tatjana Miku iz Deronja i Ivana Stojilković iz Odžaka koje studiraju engleski jezik.

- Volim to što studiram i ova pomoć opštine će mi značiti dosta i stimulans je da i dalje budem dobar student kao što sam bila do sada – kaže Jelena Vranješ koja je na drugoj godini farmacije.

Ugovore je sa studentima potpisao zamenik predsednika opštine Odžaci Miroslav Kondić, koji je bio i predsednik Komisije za sprovođenje konkursa za dodelu stipendija.

Kondić je istakao da je opredeljenje lokalne samouprave bilo da stipendira studente pre svega tehničkih i prirodno-matematičkih fakulteta i da podrži mlade ljude koji se školuju za zanimanja koja su deficitarna u opštini Odžaci.

- Ideja je bila da tu decu na neki način nagradimo i stimulišemo da što pre i što lakše završe fakultet. Znamo koliko studiranje košta, tako da će ovih 8.000 dinara mesečno siguran sam studentima biti pomoć i nadam se da će ta deca, ako budu želela, nakon završetka studija ostati u našoj opštini i pomoći u razvoju opštine Odžaci – izjavio je zamenik predsednika opštine nakon potpisivanja ugovora.

Na konkurs za dodelu stipendija studentima deficitarnih struka mogli su da se prijave redovni studenti iz opštine Odžaci koji studiraju o trošku budžeta na državnim visokoškolskim ustanovama i nisu ostvarili pravo na kredit ili stipendiju po drugom osnovu.

 

Izvor: Radio Odžaci

 

 

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002