Održan sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Odžaci

217

           U sali Opštinskog veća u Odžacima danas je održan sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Odžaci, koji je predsednik Aktiva Vladimir Stančić sazvao na predlog predsednika opštine Dušana Marijana i na kome je jedna od tema bilo i pitanje grejanja i nabavke energenata za obrazovne ustanove na teritoriji opštine.
Na sastanku kome su pored direktora škola i Predškolske ustanove “Poletarac”, prisustvovali i predsednik opštine Dušan Marijan, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Dejan Kostić i rukovodioci odeljenja za društvene delatnosti i finansije i privredu Opštinske uprave Odžaci Gordana Lukić i Slavka Anđelković Petrović, dogovoreno je da se ubuduće nabavka energenata za potrebe škola na teritoriji opštine realizuje preko službe za javne nabavke u Opštinskoj upravi.

Naime, do sada su škole same sprovodile postupak nabavke energenata za svoje potrebe. Ocenjeno je da je najbolje rešenje da službenici za javne nabavke u lokalnoj samoupravi po ovlašćenju škola odrađuju za njih taj posao, a škole će kao i do sada pojedinačno potpisivati ugovore sa dobavljačima energenata – ogreva i električne energije.

Na sastanku je bilo reči i o održavanju kotlova i obezbeđenju energenata za grejanje u prelaznom periodu, do okončanja postupaka javnih nabavki i zaključenja novih ugovora sa dobavljačima energenata. Predsednik opštine Dušan Marijan je uputio škole da se do zaključenja novih pozovu na dosadašnje ugovore sa dobavljačima i istakao da će za sve škole biti obezbeđeni energenti i da ni jedna škola neće ostati bez grejanja. Od direktora škola je na sastanku zatraženo da Odeljenju za društvene delatnosti dostave podatke o trenutnim zalihama energenata.

Predsednik opštine je rekao da od novog načina sprovođenja postupka javne nabavke energenata za obrazovne ustanove očekuje da će pojednostaviti ceo posao i doneti značajne uštede. On je najavio da će u narednom periodu obići sve škole na teritoriji opštine, kako bi sagledao njihove potrebe i probleme koje imaju u radu.

Rukovodilac Odeljenja za finansije i privredu u Opštinskoj upravi Odžaci Slavka Anđelković Petrović upoznala je predstavnike obrazovnih ustanova sa obavezama koje pred sve korisnike sredstava budžeta opštine postavlja programski budžet, pre svega u pogledu realnog sagledavanja potreba i planiranja rashoda i racionalnog i namenskog korišćenja sredstava, za šta su po njenim rečima odgovorni direktori škola.

Jedna od tema sastanka Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Odžaci bio je i predlog da se zbog uštede u energentima početak drugog polugodišta odloži za 18. januar. Zaključeno je da svaka škola sama donese odluku hoće li sa nastavom početi u petak, 15. januara, kako je to predviđeno školskim kalendarom ili u ponedeljak, 18. januara. One škole koje donesu odluku da sa nastavom počnu u ponedeljak, taj jedan nastavni dan moraće da nadoknade u toku drugog polugodišta.

Sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza opštine Odžaci Mihajlo Sujer. On je predstavnike škola obavestio da će od marta u školama biti organizovana školica sporta, kao nastavak akcije “Šta treniraš?” koju je prošle školske godine u nižim razredima osnovnih škola pokrenuo Sportski savez u saradnji sa klubovima. Sportski savez u planu ima i organizaciju škole plivanja na odžačkom bazenu za decu neplivače tokom letnjeg raspusta.

Sujer je pozvao škole i da podrže održavanje prvog Sajma sporta u Odžacima koji je planiran za 29. januar u okviru manifestacije na kojoj će biti dodeljena priznanja najboljima u oblasti sporta u opštini Odžaci za prošlu godinu.

 

Izvor: Radio Odžaci

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002