Predsednica opštine Latinka Vasiljković obišla Lalić i Ratkovo

lalic 12

Posetom Laliću i Ratkovu, predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković završila je obilazak seoskih mesnih zajednica na teritoriji lokalne samouprave.

Latinka Vasiljković je obišla mesne zajednice na teritoriji opštine Odžaci sa ciljem da na terenu sagleda potrebe i konkretne probleme građana. Kao i tokom posete drugim selima, u razgovoru sa predstavnicima mesne zajednice u Laliću i Ratkovu najviše je bilo reči o komunalnim temama.

Opštinsku delegaciju u Laliću je dočekao sekretar Mesne zajednice Dušan Parnicki.

Predsednica opštine Odžaci je u Laliću izjavila da je lokalna samouprava u prethodnom periodu uložila značajna sredstva u to selo, u skladu sa svojim opredeljenjem da ravnomerno razvija sva naseljena mesta.

Vasiljković je navela da je opština pomogla rekonstrukciju i adaptaciju objekata evangelističke i pravoslavne crkve u Laliću, kao i da je zajedno sa Ministarstvom privrede obezbedila sredstva za sanaciju krova OŠ “Nestor Žučni” koja će se realizovati početkom proleća.

Zajedno sa Latinkom Vasiljković u obilasku dve mesne zajednice bili su zamenica predsednika SO Odžaci Aleksandra Ćirić, zamenik predsednice opštine Miroslav Kondić, pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić, direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević” Odžaci Biljana Zlatković, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Odžaci Vesna Petković i rukovodilac Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove Tatjana Stamenković.

Predsednica opštine je posetu Laliću završila obilaskom ogranka Narodne biblioteke “Branko Radičević”.

Domaćini opštinskoj delegaciji u Ratkovu su bili zamenik predsednika Saveta Mesne zajednice Zoran Velemir, sekretar Mesne zajednice Svetlana Šulović i odbornik opštinskog parlamenta iz Ratkova Vlasko Grujičić.

Predsednica opštine i njeni saradnici upoznati su i sa planovima za izmeštanje pijace sa platoa u centru Ratkova gde je predviđeno formiranje trga. Ukazano im je na potrebu da se sanira deo zgrade pod čijim krovom se nalaze mesna zajednica i mesna kancelarija, kao i na jedan od gorućih problema u selu trenutno, stočno groblje na izlazu iz naselja prema Pivnicama koje predstavlja i veliki ekološki problem.

I poseta Mesnoj zajednici Ratkovo završena je obilaskom biblioteke. Ogranak Narodne biblioteke u tom mestu je najveći na teritoriji opštine, prema broju knjiga i površini.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi u Odžacima i Mesnoj zajednici, Ratkovo ima i jednu od najlepše uređenih i najbolje opremljenih seoskih biblioteka kojom se stanovnici tog mesta ponose, istakla je direktorica Narodne biblioteke Biljana Zlatković.

Predsednica opštine Latinka Vasiljković je u Laliću i Ratkovu istakla da će lokalna samouprava nastaviti da kao i do sada podržava aktivnosti udruženja građana iz tih mesta i pomaže kulturne i turističke manifestacije koje su od značaja za opštinu Odžaci.

ratkovo4554194210214223233273281311342362411441481501610622 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002