U Udruženju za pomoć MNRO opštine Odžaci otvorena slana soba

mnro 1

U prostorijama Udruženja za pomoć MNRO “Zlatna barka” otvorena je prva slana soba u opštini Odžaci. Slana soba je imitacija prirodne slane pećine sa njenom lekovitom mikro klimom i boravak u njoj pomaže osobama sa zdravstvenim problemima, pre svega respiratornih organa.

Slana soba u Dnevnom boravku “Zlatna barka” će biti na raspolaganju članovima Udruženja za pomoć MNRO, kao i svim drugim građanima opštine Odžaci, kaže sekretar udruženja Milinka Studen.

Sredstva u iznosu nešto malo manjem od pola miliona dinara koliko je iz budžeta opštine Odžaci izdvojeno za slanu sobu u Udruženju “Zlatna barka”, obezbeđena su iz namenskih transfera Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Zajedno sa predsednicom opštine u poseti “Zlatnoj barci” bila je i Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti u Opštinskoj upravi Odžaci, a gosti udruženja bili su i predstavnici Centra za socijalni rad Odžaci, sekretar Saveza udruženja za pomoć MNRO AP Vojvodine Bojana Đuran i jedno odeljenje kuvara iz Tehničke škole Odžaci.

Slana soba je prostorija za haloterapiju koja je sa svih strana obložena prečišćenom solju.

Boravak u slanoj sobi preporučuje se i deci i odraslima, bolesnima radi lečenja, zdravima kao preventivni tretman koji podstiče imuni sistem, naročito respiratornih organa, a dokazan je i njegov antistres efekat.

134614 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002