Gračačka škola prva javna ustanova u opštini Odžaci koja se greje na gas

kotlarnica 1

Na Savindan je u Osnovnoj školi “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu proslavljena školska slava i zvanično puštena u rad nova gasna kotlarnica. Vrednost investicije je oko 16 miliona dinara.

Kotlarnicu je otvorila predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković koja je naglasila da je gračačka škola prva javna ustanova na teritoriji lokalne samouprave koja je dobila grejanje na gas. Gasna kotlarnica je pokrenuta 23. oktobra prošle godine i do sada je bila u režimu probnog rada. U OŠ “Marko Orešković” je centralno grejanje uvedeno još 1983. godine i sve do kraja prošle grejne sezone škola je toplotnu energiju dobijala od ZZ “Agrolika”.

Prema rečima direktorice škole Spomenke Trajković ideja da škola dobije sopstvenu kotlarnicu potekla je 2007. godine. Od ideje preko projekata, tehničke dokumentacije pa do izrade i opremanja čitavog objekta prošlo je deset godina. Ukupna vrednost investicije je negde oko 16 miliona dinara, a prva sredstva dobijena su još 2008. godine. Sredstva su obezbeđena od republičkih i pokrajinskih fondova, kao i lokalne samouprave koja je iz budžeta za izgradnju i opremanje kotlarnice tokom godina izdvojila ukupno oko 6 miliona dinara, od čega dva miliona samo u toku prošle godine.

Nova gasna kotlarnica obezbeđuje grejanje zgrade škole pod čijim krovom se nalazi i ogranak Narodne bibliteke iz Odžaka. Na sistem je posebnim vodom povezana i zdravstvena stanica u Bačkom Gračacu, pa postoji mogućnost da i ta javna ustanova dobija toplotnu energiju iz škole.

Lokalna samouprava će kao i do sada pokrivati materijalne troškove za grejanje osnovne škole u Bačkom Gračacu, kao što to radi i za sve druge obrazovne ustanove na teritoriji opštine.

kotlarnica 2168162354416443453514

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002