Proglašeni najbolji sportisti opštine Odžaci

naslovna 1

Sportski ribolovac Ilija Antanasković i karatistkinja Ana Ćirić proglašeni su za najboljeg sportistu i sportistkinju opštine Odžaci u tradicionalnom godišnjem izboru koji organizuje opštinski Sportski savez.

Priznanja najboljim pojedincima i kolektivima u više kategorija Sportski savez opštine Odžaci dodelio je na svečanosti koja je održana u petak, 2. februara, u okviru manifestacije “Dan sporta u opštini Odžaci”.

Ilija Antanasković je član Kluba sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” iz Karavukova, učesnik je Svetskog prvenstva i član reprezentacije Srbije u sportskom ribolovu.

Karate šampionka Ana Ćirić članica je KK “BSK” iz Bačkog Brestovca i osvajala je medalje na najvećim takmičenjima, a kao i Antanaskoviću priznanje joj je pripalo za sportske rezultate ostvarene u 2017. godini.

Najbolji sportski klub u opštini i najbolja muška ekipa je Stonoteniski klub “Miletić” iz Srpskog Miletića, koji je plasmanom u Drugu ligu Srbije “Sever” ostvario najveći uspeh u svojoj istoriji.

Prošla godina ostaće upisana zlatnim slovima i u istoriji Ženskog rukometnog kluba “Deronje” iz Deronja, najbolje ženske ekipe. Rukometašice iz Deronja su priznanje zaslužile plasmanom u Prvu ligu Srbije “Sever”.

Sportski savez je po 43. put organizovao izbor najboljih u opštini Odžaci u oblasti sporta.

Kandidate za nagrade mogli su predlagati redovni članovi opštinskog Sportskog saveza, Aktiv nastavnika i profesora fizičkog vaspitanja i mediji sa sedištem na teritoriji opštine Odžaci.

Komisija koja je na osnovu pristiglih predloga birala najbolje, priznanje za najperspektivnijeg sportistu i sportistkinju opštine Odžaci dodelila je fudbaleru Luki Ličini i rukometašici Ani Ćuić.

Najperspektivnija muška ekipa su pioniri FK “Tekstilac” iz Odžaka, a najperspektivnija ženska ekipa Rukometni klub “Odžaci” iz Odžaka.

Najbolji sportski stručnjak je karate i tekvondo trener Milosav Milosavljević, najbolji para sportista ribolovac Željko Kološnjaji, a najuspešnija sportska manifestacija 3. “Odžački polumaraton”.

U oblasti školskog sporta laureati su muška stonoteniska ekipa OŠ “Kosta Stamenković” iz Srpskog Miletića (najuspešnija muška ekipa), ženska odbojkaška ekipa OŠ “Miroslav Antić” iz Odžaka (najuspešnija ženska ekipa), Milica Bukvić iz OŠ “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu (najuspešnija sportistkinja – stoni tenis i rukomet), OŠ “Bora Stanković” iz Karavukova (naj škola u sportu) i Nenad Ignjatić (najbolji profesor fizičkog vaspitanja).

Priznanja su dodeljena i drugim uspešnim sportistima i sportistkinjama koji su svojim rezultatima obeležili 2017. godinu, zatim perspektivnim sportistima i sportistkinjama, sportskim radnicima, donatorima u sportu, dobitnicima nagrade za životno delo i specijalne nagrade Sportskog saveza opštine Odžaci.

Priznanja su uručivali potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Snežana Sedlar, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, Dragan Veličković iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Nikolić, predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić i nekadašnji dugogodišnji sekretar Saveza Vlajko Vlahović.

Prvi izbor najboljih u oblasti sporta u opštini Odžaci organizovan je davne 1975. godine kada je laureat bio fudbaler Ante Bačić. Za sportistu opštine najviše su puta bili proglašavani fudbaleri, atletičari i karatisti.

Ilija Antanasković je drugi sportski ribolovac koji je poneo priznanje za najboljeg sportistu opštine.

Lista najboljih sportista opštine u periodu 1975-2016. godine može se videti ovde.

naslovna 3naslovna 41748282452 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002