Podeljene prve penzionerske kartice u opštini Odžaci

penzionerske kartice 1

Predsednica opštine Latinka Vasiljković i direktorka somborske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Jasna Miljenović uručile su promotivno prvih deset penzionerskih kartica penzionerima iz opštine Odžaci. Penzionersku karticu do kraja aprila dobiće svih 1,7 miliona penzionera u Srbiji, kojih na području Filijale Sombor ima 43.000, a na teritoriji opštine Odžaci oko 6.500.

Kartica je važeća uz lični dokument i nije prenosiva, a penzioneri će njome dokazivati svoj penzionerski status i koristiće je umesto penzionog čeka. Uz penzionersku karticu najstariji će moći ostvariti i određene pogodnosti i popuste koje društveno odgovorne kompanije ponude u skladu sa svojom poslovnom politikom i delatnostima.

Ideja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja jeste bila da po uzoru na “senior” karticu koju su dobili Beograđani, svi penzioneri u Republici Srbiji dobiju penzionersku karticu.

Izrada penzionerske kartice za penzionere je besplatna, a rok za njihovo preuzimanje nije ograničen. Uvođenjem penzionerskih kartica, podaci penzionera su zaštićeni, navela je direktorka somborske filijale Republičkog fonda PIO Jasna Miljenović.

Kartice se štampaju istovremeno za celu teritoriju Republike Srbije i u najskorije vreme bi trebale da stignu u Filijalu Sombor.

Svečanoj podeli prvih penzionerskih kartica prisustvovale su Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave Odžaci, Sanja Rastović, PR somborske filijale i Julijana Žekić, šef službe PIO fonda u Odžacima.

penzionerske kartice 3326381118151

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002