Zamenica finskog ambasadora posetila opštinu Odžaci

finska 1

Povodom takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” u kome će deca iz Odžaka predstavljati kako svoju opštinu tako i Ambasadu Finske, zamenica ambasadora te zemlje u Beogradu Paivi Alatalo posetila je opštinu Odžaci zajedno sa svojom pomoćnicom Jasminom Obradović i predstavnicima organizacije “Srbija u ritmu Evrope”.

Deca iz opštine Odžaci će po prvi put učestvovati u tom najvećem dečijem muzičkom takmičenju u našoj zemlji. Talentovane Katarina Benka, Tijana Bačik i Dunja Đorđević koje su na audiciji izabrane da predstavljaju Odžake pevaće na finskom jeziku, jer je ambasada te nordijske zemlje dodeljena opštini Odžaci za partnera u takmičenju.

Na prijemu koji je za goste u zgradi lokalne samouprave organizovala predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković sa svojim saradnicima, zamenica finskog ambasadora je Katarini, Tijani i Dunji uručila prigodne poklone i poželela im puno uspeha u takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” koje će ove godine biti održano u gradu Nišu.

Nakon prijema predsednica Latinka Vasiljković je izjavila da je poseta zamenice ambasadora Finske i kontakt koji je uspostavljen sa ambasadom te zemlje, kao uostalom i samo takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”, odlična promocija za opštinu Odžaci.

Paivi Alatalo, zamenica ambasadora Perti Ikonena, zahvalila se predsednici opštine Odžaci i njenom timu na toploj dobrodošlici i istakla da joj je veoma drago što će deca iz Odžaka predstavljati Finsku u ovogodišnjem takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”.

Alatalo je istakla da su veoma dobre veze Finske i Srbije potvrđene u oktobru prošle godine posetom ministra inostranih poslova Finske Timo Soinia koji je preneo snažnu podršku njegove zemlje evropskom putu Srbije.

Direktor programa “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević, rekao je će finale takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” biti održano 16. juna u gradu Nišu, prošlogodišnjem pobedniku čija su se deca nedavno vratila iz Istanbula gde su bila na petodnevnom nagradnom putovanju.

Za goste iz finske ambasade i organizacije “Srbija u ritmu Evrope” nakon prijema u zgradi opštine organizovan je obilazak rimokatoličke crkve i Muzejske jedinice u Odžacima, kao i etno kuće i Galerije slika “Sveti Rafailo Momčilović” u Deronjama.

Poseta je završena obilaskom Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima gde se zamenica finskog ambasadora družila sa srednjoškolcima i upoznala ih je sa svojom zemljom.

finska 31681832953063243534184535315636948622110 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002