Predsednica opštine Odžaci priredila prijem za talentovanu gimnastičarku

dodatak

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković primila je mladu Jovanu Jovičić iz Bačkog Brestovca koja je na nedavno održanom republičkom takmičenju osnovnih škola u sportskoj gimnastici zauzela drugo mesto u konkurenciji pojedinki, uzrast od prvog do četvrtog razreda.

Republičko takmičenje održano je 28. marta u Pirotu, a predsednica Vasiljković je perspektivnoj gimnastičarki čestitala na ostvarenom rezultatu, istakavši da je opština Odžaci ponosna na postignuća svoje talentovane dece.

Talentovana Brestovčanka je plasman na republičko takmičenje ostvarila nakon što je osvojila druga mesta na okružnom i međuokružnom školskom takmičenju u sportskoj gimnastici u konkurenciji pojedinki.

Desetogodišnja Jovičićeva je učenica četvrtog razreda OŠ “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu, a sa njom je na republičkom takmičenju bio nastavnik fizičkog vaspitanja Davor Momčilović. Članica je Gimnastičkog kluba “Soko” iz Sombora gde radi sa trenerom Draganom Pezelj, a u istom klubu trenira i njena mlađa sestra Lana.

Zapažene rezultate Jovana je ostvarila nastupajući i za svoj klub sa kojim je prošle godine ekipno postala šampionka države u gimnastičkom višeboju u kategoriji od prvog do četvrtog razreda. Pojedinačno na državnom prvenstvu je bila treća u konkurenciji 120 takmičarki.

Bački Brestovac ponosi se talentovanim sportistima i sportistkinjama, a listi u koju su se upisali uspešni fudbaleri, stonoteniseri, rukometaši i karatisti iz tog mesta sada se mogu pridodati i takmičarke u sportskoj gimnastici.

Pored Jovane i Lane Jovičić, tu su i sestre Nikolina i Marija Trivunović. Jovana i Nikolina su članice šampionske ekipe somborskog “Sokola”, a i za njihove mlađe sestre koje treniraju u istom klubu treneri kažu da su talentovane i da se od njih tek mogu očekivati dobri rezultati.

Prijemu koji je priredila predsednica opštine Odžaci prisustvovala je i direktorica brestovačke škole Milica Staničkov, član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Nikolić, kao i Jelena Ignjatić i Mihajlo Sujer iz Sportskog saveza opštine Odžaci.

Opštinski Sportski savez posebnu pažnju posvećuje razvoju školskog sporta kroz organizaciju takmičenja, stvaranje uslova i motivaciju dece da se bave sportom, pruža podršku perspektivnim pojedincima i ekipama i promoviše njihove sportske rezultate.

slike2slike10 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002