Pokrajina donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja Odžaci

pokrajina 4

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ključeve sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom direktorima 21 zdravstvene ustanove iz AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara. 

Sanitetska vozila donirana su Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama iz Kikinde i Sente, te domovima zdravlja u 17 opština AP Vojvodine, među kojima je i Dom zdravlja Odžaci.

Predsednik Igor Mirović izjavio je da je većina sanitetskih vozila namenjena manje razvijenim opštinama u cilju pristupačne, kvalitetne i ujednačene zdravstvene zaštite svih građana AP Vojvodine, te dodao da je danas jasno vidljivo da Pokrajinska vlada preduzima značajne mere koje treba da dovedu do potpune reorganizacije i unapređenja zdravstvenog sistema u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković ovom prilikom izjavio je da je ova donacija realizovana u okviru projekta “Obezbeđenje prioritetnih potreba zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima”, imajući u vidu, kako je rekao, da sanitetska vozila u AP Vojvodini, na godišnjem nivou, pređu preko pet miliona kilometara i zbrinu 300 hiljada pacijenata.

Vozni park Doma zdravlja Odžaci bogatiji je za novo sanitetsko vozilo, četvrto koje je nabavljeno u protekle dve godine. Sredstva za nabavku tri vozila od kojih su dva namenjena za rad hitne službe a jedno za prevoz pacijenata koji idu na dijalizu, obezbedila je lokalna samouprava u Odžacima.

Sanitetsko vozilo koje je donirala Pokrajina kompletno je opremljeno i služiće takođe za potrebe rada hitne službe u zdravstvenoj ustanovi u Odžacima.

Primopredaji vozila u Novom Sadu prisustvovao je direktor Doma zdravlja Odžaci dr Steva Panić.

pokrajina 3pokrajina 5

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002